2002 Hongarije & Roemenië

Boedapest – Cluj – Tiszafured – Gyor – Wenen

Terug naar Fietsen met kinderen

Vertrek Vrijdag 15 juli 2002
Thuiskomst Woensdag 7 augustus 2002


Frankrijk viel ons de laatste tijd een beetje tegen. Op het mooie platteland waren bijna geen voorzieningen meer of ze waren geconcentreerd op bepaalde plekken die behoorlijk uit elkaar lagen. Voor ons op de fiets was het niet te doen. Daarnaast wilden we Vlad en Felicia bezoeken in Roemenië. Om beide te combineren besloten we om met de bus naar Hongarije te gaan en dan via de poesta naar Oradea in Roemenië te fietsen. In Oradea konden we de fietsen tijdelijk stallen bij de moeder van Delia en dan zouden we met Vlad en Felicia naar een cabana in de Karpaten gaan. We starten weer vanuit huis, om bij Station Amsterdam Amstel de bus te pakken naar Boedapest.

Het verblijf in de cabana in de bergen was boven verwachting. Mooie ongerepte natuur, absolute stilte en zeer vriendelijk personeel. De autorit er naar toe met de neef van Vlad was een avontuur. Halverwege was de benzine op en moesten we op zoek.

Vanuit Oradea zijn we terug gefietst naar Tiszafured en met de trein naar Gyor. De bus vertrok uit Wenen, dus als toetje gunde Annemiek de familie een glimp van Wenen, de stad van haar vader. Al met al was het een gevarieerde vakantie, bus, auto, trein en natuurlijk fiets met ongewone ervaringen, waar we met een glimlach aan terug denken.

Overzicht afstanden