2002 Hongarije & Roemenië

Boedapest – Cluj – Tiszafured – Gyor – Wenen

Terug naar Fietsen met kinderen

Vertrek Vrijdag 15 juli 2002
Thuiskomst Woensdag 7 augustus 2002


Frankrijk viel ons de laatste tijd een beetje tegen. Op het mooie platteland waren bijna geen voorzieningen meer of ze waren geconcentreerd op bepaalde plekken die behoorlijk uit elkaar lagen. Voor ons op de fiets niet te doen. Daarnaast wilden we Vlad en Felicia bezoeken in Roemenië. Om beide te combineren besloten we om met de bus naar Hongarije te gaan en dan via de poesta naar Oradea in Roemenië . In Oradea konden we de fietsen tijdelijk stallen bij de  moeder van Delia en dan zouden we met Vlad en Felicia naar een cabans in de Karpaten gaan . We konden weer vanuit huis starten om in Amsterdam Amstel de bus te pakken naar Boedapest.

Het verblijf in de cabana in de bergen was boven verwachting. Mooie ongerepte natuur, absolute stilte en zeer vriendenlijk personeel. De autorit er naar toe met de neef van Vlad was een avontuur. Halverwege was de benzine op en moesten we op zoek. Al met al een ongewone ervaring en iets om met een glimlach aan terug te denken.

Bovendien was het een gevarieerde vakantie, bus, auto, trein en natuurlijk fiets. Annemiek gunde de familie aan het eind de vakantie een glimp van Wenen, de stad van haar vader.

 

Overzicht afstanden