2005 Hongarije – Roemenië – Kroatië – Italië

Terug naar Fietsen met kinderen

Vertrek Maandag 18 juli 2005 Beginstand 2494 km
Thuiskomst Zondag 28 augustus 2005 Eindstand 4252 km
    Totaal 1758 km


In 2005 gingen we met de kinderen 6 weken fietsen door Oost-Europa. We gingen met de fietsbus van Amsterdam Amstel naar Boedapest. Vandaar via Debrecen naar Aleşd in Roemenië. Hier hadden we een paar dagen afgesproken met Vlad en Felicia. De tocht naar het stuwmeer liep een beetje in het honderd vanwege een lichte voedselvergiftiging. Na een rustperiode gingen we weer terug naar Hongarije en via Pecs de grens over naar Kroatië. Dwars door Kroatië naar de eilanden voor de kust (Krk, Cres en Mali Losinj). Van de eilanden met de boot naar Pula op het eiland Istrië. In Rovinj nog even vakantie gevierd. Van Rovinj met de boot naar Venetië. Hier namen we de bus weer terug naar Amsterdam Amstel.

Een mooie ervaring was om op het ‘randje’ van Kroatië uit te komen en dan in de diepte de Middellandse zee te zien liggen. De begroeiing en het weer veranderde in één keer. En natuurlijk een heerlijke afdaling.

We hadden de vis-à-vis tent van Erdmann Schmidt weggedaan en 3 Vaude koepels gekocht. De aanleiding was dat Jan 50 werd, Jannemiek 25 jaar bestond, Tos werd 18 en Zoé 16. Ezra viel een beetje uit de toon zij werd 13, maar dat zou geluk brengen.

Overzicht afstanden